autel arrière de la chapelle votive
Beauraing - présentation

Beauraing, een kleine Franstalige stad in België,
ligt in het hart van de Famennestreek in Wallonië, in de provincie Namen.
De stad Beauraing, die elk jaar door duizenden pelgrims wordt bezocht, dankt zijn bekendheid aan de gebeurtenissen in de winter van 1932-1933: de verschijningen van de Maagd Maria aan 5 kinderen in de tuin van het internaat Notre-Dame du Sacré Cœur van de Zusters van de Christelijke Leer in Nancy.
Tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933 verscheen Maria meer dan dertig keer aan Fernande (15 jaar), Gilberte (13 jaar) en Albert (11 jaar) van de familie Voisin en aan Andrée (14 jaar) en Gilberte (9 jaar) van de familie Degeimbre.
Op 29 december 1932 onthulde de Maagd Maria haar verlichte hart aan de kinderen, als een hart van goud dat glinsterde van de stralen. Dit visioen zou Maria gaan karakteriseren als Onze Lieve Vrouw van het Hart van Goud, Maagd van het Hart van Goud of Onze Lieve Vrouw van Beauraing.
Tijdens haar verschijningen sprak Maria tot kinderen. Ze stelde zichzelf voor als de Onbevlekte Maagd, de Moeder van God, de Koningin van de Hemel. Ze bracht haar boodschap en riep op tot een kapel, tot veel bidden en op bedevaart komen. Ze beloofde ook om zondaars te bekeren.
Zelfs vóór de toestemming voor de eredienst door de kerkelijke autoriteiten (Monseigneur Charue, 1943) en de officiële erkenning van de bovennatuurlijke aard van de verschijningen (1949), Een grote menigte pelgrims gaf gehoor aan de oproep van de Maagd Maria en ging naar de plek om te bidden.
Het heiligdom Notre-Dame de Beauraing, gebouwd op de plaats van de Mariaverschijningen, begon met de bouw van de votiefkapel (wijding van de kapel in 1954) en de inrichting van nabijgelegen gebouwen om pelgrims te ontvangen en op te vangen.
Na verloop van tijd ontwikkelde de site zich met de bouw van andere gebedshuizen, zoals de Rozenkranscrypte en de Bovenkerk.
Paus Johannes Paulus II bezocht Beauraing in 1985. Hij stopte bij de tuin van de verschijningen om te bidden, ontmoette de zieners en vierde de mis in de open lucht.
De heiligdomkerk werd in 2013 door het Vaticaan verheven tot basiliek.
In de nabije toekomst zullen grote onderhouds- en renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd om de pelgrims nog beter te kunnen ontvangen.
.
Welkom in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing.

Binnenkort in het Beauraing heiligdom